Piatok | 26. Apríl | 2024 |
05.05.2020 |
Seminár EFSA_nebezpečenstvo s potravinami
|
Vážené expertky, Vážení experti,
Švédsky úrad pre potraviny a Fínsky úrad pre potraviny s podporou Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje v dňoch 5. až 6. mája 2020 v Uppsale, Švédsko, dvojdňový seminár s cieľom prediskutovať najmodernejšie prístupy v klasifikácii nebezpečenstiev súvisiacich s potravinami z hľadiska rizika.
Švédsky úrad pre potraviny a Fínsky úrad pre potraviny realizujú trojročný projekt zameraný na klasifikácii chemických a mikrobiologických nebezpečenstiev súvisiacich s potravinami z hľadiska rizika. Túto iniciatívu podporuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) a dvojdňovým seminárom sa projekt ukončí.
Hlavným cieľom seminára je lepšie porozumieť použitiu klasifikácie rizík na riadenie, určovanie priorít a komunikáciu o súčasných rizikách súvisiacich s potravinami. Výsledok diskusií na seminári sa napríklad vo forme odporúčania pre budúce potreby výskumu oznámi orgánom EÚ rozhodujúcim o prideľovaní financií.
Seminár je určený pre profesionálov pracujúcich v oblasti hodnotenia rizika, riadenia rizika a komunikácii o riziku. Pod pojmom „klasifikácia rizika“ sa rozumie klasifikácia nebezpečenstva alebo potravín z hľadiska rizika (klasifikácia chemických a/alebo mikrobiologických nebezpečenstiev vzhľadom na jednotlivé potraviny alebo skupiny potravín alebo klasifikácia potravín/skupín potravín podľa jedného alebo viacerých nebezpečenstiev).
Viac informácií o seminári vrátane predbežného programu nájdete tu.
Registrovať sa môžete online tu. Termín na registráciu na seminár je 28. február 2020. Registrácia je bezplatná.
V prípade otázok alebo ďalších podrobností kontaktujte: Salomon Sand, Swedish Food Agency, salomon.sand@slv.se
S pozdravom,
MUDr. Katarína Kromerová Hlavný štátny radca | Odbor bezpečnosti potravín a výživy |